Zuid Afrika prive reizen.

Click here to edit subtitle

....

Heerlijk gehad

Posted on March 22, 2019 at 12:05 PM

Zo helaas weer thuis, maar bij deze laten wij je weten dat we het super hebben gehad, Annemieke. Heel veel dank voor de geweldige trip.

We begonnen de reis vanaf Schiphol, via Johannesburg, Port Elizabeth. Daar kregen we onze huurauto, die jij ook had geregeld. En tot onze verbazing kregen we ook een upgrade.

Accomodatie in Addo, vlakbij de ingang van het Addo olifanten park. Olifanten hoefde je niet te zoekn, die vonden ons wel en we konden heel dichtbij komen, wat een mooie, grote beesten zeg, super gewoon, zeker die baby's. Ook andere dieren gezien zoals Kudu, buffels, heel veel mooie vogels ook en zelfs een Caracal. Dat was een bonus en ook zeer ongewoon, werd ons verteld dat we die zagen Top gewoon. Helaas hadden de leeuwen zich verstopt, maar ja je kan niet alles hebben he. Vandaar een paar dagen in Knysa en gelogeerd in een super B&B, met een heerlijk zwembad. Veel leuke uitstapjes gedaan, heerlijk gegeten ook. Vandaar naar het Binnenland, Prince Albert via de Meiringspas, mooi hoor. Gelogeerd in een zeer mooi en aparte B&B. Daar in wat wijn estates wijn geproefd o.a.en ook kaasgeproefd bij de plaatselijke Dairy Farm. Leuk charmant dorpje, met vriendelijke mensen.

Vandaar via de Swartbergpas en Oudshoorn weer verder. Wat is die Swartberpas super mooi, was blij dat we een krachtig motor in de auto hadden, af en toe stijl naar boven op de gravel road, maar wat een mooie rotsten en uitzichten en soms ook eng die dieptes (hoogtevrees...)Maar had dit nooit willen missen. Met af en toe een Baviaan langs de weg.... Bij Kobus se gat (ha ha wat een naam) koffie gedronken om even indrukken te verwerken. Vandaar richting Somerset West met een tussen overnachting. Daar de laatste dagen verbleven. En weer in goede B&B.  De omgeving bekeken en heerlijk gegeten. Wat zullen we die goede keuken missen straks. Franshoek vonden we super druk met toeristen, jammer. Ook weer wijn geproefd daar. Blijft lekker gewoon.

We wilde helemaal niet naar huis, maar ja, moest wel he.


Bedankt voor alle tips, voor geweldige restaurants, de route en het advies voor de auto en alle top B&B's geweldig. We willen snel weer terug en dan weer met een reis die jij voor maakt.


groetjes R en J

Categories: None